Belijning projecten

/Belijning projecten
Belijning projecten2021-02-12T09:51:25+00:00

In de afgelopen jaren hebben wij een veeltal aan mooie projecten mogen uitvoeren. Uiteenlopend van belijning in parkeergarages, markeringen in fabrieken, speelpleinen op scholen etc. Om voor u inzichtelijk te maken hoe deze projecten tot stand zijn gekomen staan hieronder een aantal projecten beschreven.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 023 565 08 40 of via info@belijning-nederland.nl. Met Parma Nederland heeft u een competente partner die u over alle aspecten van grondmarkeringen en belijning binnen uw bedrijf of organisatie kan adviseren.

Logistica 2015

Van 10 tot en met 13 november stonden wij op Logistica 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht. Gedurende deze 4 dagen ongelofelijk veel nieuwe en leuke mensen gesproken. Dank als u de moeite heeft genomen om bij ons langs de stand te komen! Heeft u geen tijd gehad om langs te komen maar zou u toch graag meer informatie willen hebben of een vrijblijvende afspraak? Klikt u dan hier en laat uw gegevens achter.

Groet,

Team Parma Belijning Nederland.

Verscheidene projecten

De afgelopen periode hebben wij weer een aantal mooie opdrachten mogen uitvoeren. In de hiernaast staande fotogalerij kunt u een kijkje nemen bij onder andere Storaenso, Damen Shipyard, Cabot en Action. Wij hebben bij deze bedrijven oa. parkeervakken, looppaden, opslagvakken en veiligheidszondes aangebracht.

Belijning Wifo Anema BV

WIFO-Anema BV ontwikkelaar en fabrikant van landbouwmachines en heftruck voorzetapparatuur voor agrarische en industriële doeleinden liet ons weten belijning voor de fabriekshal, het magazijn en het buitenterrein te willen hebben. Dit omdat zij de hallen graag veiliger wilden hebben en omdat zij gestructureerd wilden werken en de hallen er netter en ordelijker wilden laten zien. Na overleg is er besloten de belijning aan te brengen in het weekend waardoor productie zo min mogelijk last had van het aanbrengen van de belijning.

De fabriekshal was een al wat oudere hal waar de jaren vuil en metaaldeeltjes hun sporen hadden achtergelaten in de vloer. Om tot een goede hechting te komen hebben wij geadviseerd om de vloer op te ruwen en schoner te krijgen doormiddel van kogelstralen. Na het kogelstralen kon de gele belijning aangebracht worden en werd als toplaag een blanke lak aangebracht. De blanke lak zorgt voor een extra lange levensduur van de aangebrachte markering.

Het magazijn is een recent pand met een mooi gladde betonvloer. Om hier tot een extra goede hechting te komen hebben wij de vloer behandeld met CS611 primer om vervolgens de aan te brengen markering volledig af te plakken. Het afplakken op een dergelijke ondergrond zorgt voor extra mooie lijnen met super strakke randen. Na het afplakken kon de gele belijning aangebracht worden waarna ook hier de belijning van een blanke lak werd voorzien voor de extra lange levensduur.

Het buitenterrein hebben wij voorzien van een aantal parkeerplaatsen in de kleur wit.

Veilig inrichten van een productieplein

Als onderdeel van een verbeterproject voor veiligheid en 5S heeft een klant de indeling van een van haar productiepleinen vertaald in een belijningsplan welke door ons werd gerealiseerd.

Omdat de vloeren naast beton ook uit industriekeramiek bestaan was het noodzakelijk om verschillende voorbewerkingen en materialen aan een hechtingsproef te onderwerpen. Hierdoor konden de juiste voorbewerkingen en te gebruiken materialen worden bepaald.

De afbeeldingen hiernaast geven een indruk van de verschillende fases/activiteiten, zoals hechtingproef, inmeten en voormarkeren, kogelstralen, de applicatie en het uiteindelijke resultaat.

Het Gebouw

Een van de ideeën was om, op de vloer van de ontmoetingsruimte, de omtrek van de historische stad Leiden met een aantal belangrijke waterwegen (Oude- en Nieuwe Rijn) en een spoor aan te geven.

Aan Parma Nederland werd een tekening in .eps formaat ter beschikking gesteld waarmee we met behulp van onze plotter ca. 78 tegels met een afmeting van 100 x 100 cm hebben gesneden. Deze tegels konden wij vervolgens als puzzle op de grond weer aan elkaar plakken en de 2-componenten verf met airless spuitapparatuur op de vloer van de ontmoetingsruimte aanbrengen.